,,Śniadaniowe rewolucje". Od dłuższego czasu w naszej Szkole realizujemy programy propagujące zdrowe żywienie. Ostatnio analizowaliśmy zagadnienia dotyczące śniadania. Kiedy powinniśmy go jeść, ile i z czego powinno się składać. Uczniowie klasy TRZECIEJ postanowili zgłębić tajniki śniadania organizując "Śniadaniowe rewolucje". Wprawdzie nie przyjechała do nas Magda Gessler z Warszawy, ale przybyła Pani Magda Piechota z Faściszowej, równie wielka profesjonalistka w dziedzinie kulinarnej. Pani Magdalena z zawodu jest kucharzem, jest też mamą naszego kolegi Tymona. Pod jej kierunkiem przyrządziliśmy wspaniałe śniadanie. Składało się ono z: czekoladowej owsianki z miodem i owocami, kanapki "domek" z jajkami, serami, wędliną i warzywami oraz z deseru "owocowego jeża". Było bardzo smacznie i ciekawie. Pani Magdalenie dziękujemy za fachową pomoc, porady i przekazaną wiedzę na temat wartości produktów spożywczych i ich znaczenia dla naszego zdrowia. Oto fotorelacja.